Baderomsinspirasjon

Skal du pusse opp eller bygge nytt? Her deler vi tips & inspirasjon til det nye badet med deg!

Tenk nøye gjennom hvilke behov du / dere har før oppussing.

Er dere mange som bruker badet? Da kan dere vurdere separat toalett og større varmtvannstank. Kanskje både dobbel dusj og dobbel servant. Trenger dere større plass er det kanskje mulig å utvide badet ved å ta med hele eller deler av rom ved siden av. Planlegg romløsningen i et tegneprogram - følg link til vårt tegneprogram>>

Badet skal vare i mange år - en trendy stil blir du kanskje lei av, tenk iallfall godt gjennom dine valg. Vegger og gulv i nøytrale farger kan være et tryggere valg, og gjør det enklere å fornye badet uten å helrenovere. Å variere interiøret med nye håndduker, bilder, planter eller dekor kan gi badet et helt nytt uttrykk. 

Macrodesign_aura (1).jpg

Tidløst bad med nøytrale vegger og gulv. Bilde fra Macro Design 

Gulv og vegger

Det vanligste materiale for gulv og vegger på badet er fliser. Fliser tåler mye og holder seg fine i mange år. De fordeler varmen i gulvet godt ved bruk av varmekabler, som de fleste vil ha på badet. Utvalget i fliser er stort, fra mosaikk til store fliser og ulike mønster som f.eks historiske fliser. Andre alternativ er våtromsvinyl, våtromstapet, våtromsmaling eller mikrosement. Utenfor våtsoner kan du velge produkter som til vanlige rom. 

Foss Inspirasjon.jpg

En kombinasjon av fliser og malte flater. Bilde fra Foss Bad

Toalett

Et toalett er ikke lenger bare et toalett! Her har det kommet revolusjonerende nyheter som letter renholdet, er hygienisk og miljøvennlig. Dusjtoalett blir sakte med sikkert mer og mer vanlig i Norge. Glattere overflater letter renholdet og gir mindre behov for bruk av rengjøringsmidler. Med åpen spylekant er det ikke lenger noen steder for skitt og bakterier å gjemme seg...

Se et større utvalg av våre toaletter>>

Porsgrund_Smart.jpg

 Fra Porsgrund Smart; integrert luftfrisker i spyleknapp, enkelt avtagbart setefeste for lettere rengjøring og sensor for hygienisk spyling uten berøring

Geberit-aquaclean.jpg  

Skånsom rengjøring med temperert vann. Bilde fra Geberit Aquaclean

Servanter

Også i servanter er det mye å velge mellom - fra enkle modeller til de reneste kunstverk som Bathcos håndmalte og Swarovskidekorterte servanter. Bolleservanter har blitt mer og mer vanlig de siste årene. Mange velger også heldekkende servant over møbel. Har man ikke behov for oppbevaringsplassen eller trenger en mindre servant til gjestebad kan en søyleservant egne seg.

Se et større utvalg av våre servanter>>

 Servanter.jpg Noen lekre eksempler; fra venstre Duravit, Laufen og Bathco (Korsbakken Bad) Mulighetene er mange, valget er ditt!

Dusj

Dusjhjørne, dusjvegg eller dusjkabinett? Det kommer an på plass og budsjett. Et dusjkabinett gir mindre sjanse for fuktskader på badet, men det krever mer plass, og er mer kostbart. Velger man å dusje rett på gulvet finnes alle slags løsninger med dusjvegger - f.eks hjørneløsning med rette eller buede vegger, for å spare plass kan man velge vegger som kan slås innover når de ikke er i bruk. Har du bedre plass kan du velge en "walk-in" løsning med en rett vegg eller skyvedører. Har du skråtak kan også dusjveggene tilpasses (bestilles på spesialmål).

Dusjarmatur kommer i mange ulike overflater, i tillegg til krom kan du f.eks velge gull eller sort. Takdusj med stort hode i tillegg til hånddusjen har blitt populært, og er man flere i familien kan man også velge dobbeldusj. Velg gjerne sparedusj for å spare på varmtvannet - det vises på strømregningen!

Se et større utvalg av våre dusjløsninger>>

Dusj_kollasje.jpg

Det finnes en dusj for enhver smak! Enkel og rimelig eller stor og luksuriøs, massasjedusj eller sparedusj... valget er ditt!

Badekar

Moderne stil med enkle linjer, eller nostalgi med løveføtter? Velg mellom enkle badekar eller massasje/boblebad, eller kombiner badekar med dusj. Valg av badekar avhenger mye av rommets størrelse - i dag prioriterer stadig flere god plass på badet, vi tilbringer tross alt mye tid der i løpet av livet. Dype badekar er deilig om du liker å la hele kroppen synke under vann, men har du barn blir det tyngre å løfte de inn og ut. Har du god plass kan du lage hjemme-spa med stort boblebad for den perfekte avslapning.

Se et større utvalg av våre badekar>>

Badekar_kollasje.jpg

Utnytt plassen på et mindre bad med kombinert badekar/dusjløsning, eller gå for frittstående badekar om du har god plass

Massasjebad_restitusjon_interform.jpg

Lag ditt eget hjemmespa og du kan nyte hverdagsluksusen så ofte du vil. Bilde fra Interform

Ikke glem sluket!

Det er mye å huske på når man skal planlegge et bad, og sluket er kanskje ikke det man tenker mest på. Men det er viktig fordi det er for sent å flytte på sluket når badet er ferdig! I dag finnes det et lekkert utvalg i designsluk som kler et moderne bad. Disse kan legges inntil vegg slik at man slipper å stå på sluket, og de kan matches med armatur i varierende overflater, som f.eks gull eller sort. Se flere sluk>>

Purus_designsluk_corner_collage (1).jpg

Purus Corner designsluk for hjørne i rosègull, krom og gull

Purus_line_designsluk (2).jpg

Purus Line designsluk gir mulighet for store fliser i dusjsonen

Belysning

God belysning på badet er viktig!
Et hvitt tak stjeler ikke lys. Har du vindu på badet, så ikke dekk det til. Frostet glass hindrer eventuelt innsyn. Bruk gjerne forskjellige lyskilder og dimmere for å kunne variere belysningen. Svakt lys gir en lun stemning og man slipper full oppvåkning ved nattlige dobesøk. 

Du kan også velge speil med integrert belysning og mulighet for både å dimme og endre fargetemperatur.

Se flere varianter av speil med lys>>

Linnbad_speilbelysning.jpg

Rundt speil med integrert belysning som både kan dimmes og temperatur-reguleres. Fra Linn bad

Futurenordichome_stjernehimmel.PNG

Stjernehimmel fikser elektrikeren! Her hos @futurenordichome / Instagram

Axor_showerlamp.PNG

Kombinèr dusj og belysning med fantastiske Axor Showerlamp

Spesielle behov

Har du spesielle behov, så ikke nøl med å spørre rørleggeren om råd - det meste er mulig!

Trenger du f.eks servant til hjørne? Ingen problem :)

porsgrundhjørneservant.jpg

Hjørneservant fra Porsgrund Bad

Inspirasjonsbilder

Scroll deg nedover for enda mer inspirasjon til bad i forskjellige stiler. Følg oss på Instagram og se enda flere flotte baderomsbilder!

Macro_skagenlux.jpg

Macro Design 

eurobad_baderom.jpg

Eurobad

hansgrohe.jpg

Hansgrohe

INR.jpeg

INR Iconic Nordic Rooms

Kohlerdusj.JPG

Kohler

Laufen.JPG

Laufen

Svedbergsdarkdeco.jpg

Svedbergs

foss__variant_eik_1_ (1).jpg

Foss Bad

Ifö_space (1).jpg

Ifô Sanitær

Interform_black (1).jpg

Interform

Korsbakkenkampanje2.jpg

Korsbakken Bad

Linn2.jpg

Linn Bad

Villeroyboch (1).png

Villeroy & Boch

Axorbad.jpg

Axor

Duravit_vero.jpg

Duravit

Bilde av baderomsmøbel Vikingbad

Vikingbad

Sist men ikke minst; unngå tabbene!

Det er fort gjort, og kan bli en kostbar affære... På kompetansesjekk.no kan du søke på firmanavn og sjekke kompetansen til håndverkeren.

Husk å få full dokumentasjon på utført arbeid, som er avgjørende ved verdisetting av boligen.

Håper du fikk litt inspirasjon, ta kontakt med rørleggeren for mer informasjon :)