Fem forbedringer for bedre baderomshygiene

2020 planla over 6 av 10 europeere å pusse opp badet. Dette er fem enkle oppgraderinger som vil bidra til at badet innfrir nye standarder for hygiene under COVID og etterpå, fra berøringsfri teknologi til antibakterielle overflater.

Oras Optima 1714FZ miljö.png

Hver dag tilbringer vi mye tid på badet. Anslagsvis tilbringer vi faktisk i gjennomsnitt mer enn to år på badet. I løpet av levetiden barberer menn seg i cirka 60 dager, og kvinner dusjer i hele 200 dager.

I første halvdel av 2020, mens hele verden var innendørs på grunn av strenge nedstengninger, steg interessen for å oppgradere badet kraftig. Interiørdesignfirmaet Houzz registrerte en økning på 63 % i antall huseiere som ville pusse opp badet sammenlignet med samme periode i 2019.

Med tanke på hvor mye tid vi bruker i dette ofte oversette rommet, fant mange ut at det var på tide med en oppgradering. For et godt designet bad er ikke bare fint, det gir en god følelse også. Andre ser det ganske enkelt som en smart investering - et nyoppusset bad øker verdien på boligen. 

Så hvorfor vente? For at du skal komme i gang, har vi laget en liste over oppgraderinger som gir deg en god start på oppussingsarbeidet - enten det er noe du har planlagt lenge eller noe du plutselig ble inspirert til. 

 

1. Gjør det funksjonelt

Mange drømmer om et boblebad, men koronapandemien har fått oss til å se mer på funksjonelle innretninger når vi pusser opp badet, særlig berøringsfri teknologi.

Vi vet for eksempel at berøringsfrie kraner kan halvere vannforbruket og redusere spredningen av bakterier. 80 % av de vanligste smittsomme sykdommene overføres ved berøring, så berøringsfritt armatur er et fornuftig utgangspunkt for det nye badet.

Oras Inspera touchless.png

2. Få litt luft.

Det er ingen tvil om at de siste månedene har fått oss til å tenke mer på kvaliteten på luften vi puster inn. Vi åpner hele tiden vinduene på kontoret og i stuen, men badet trenger også frisk luft.

Avhengig av rommet, kan det innebære å sette inn et vindu eller en vifte. Bare sørg for funksjoner som gjør det enkelt å lufte jevnlig. 

 

3. Velg antibakterielle materialer

Visste du at en rekke materialer vi finner i naturen, inkludert kork og linoleum, har naturlige antibakterielle egenskaper?  Og at faste overflater av naturlig kvarts kan bidra til å forhindre dannelse av bakterier og mugg?

Hvis en oppgradering av slitte overflater inngår i planen din (noe vi mener det bør gjøre), velg materialer som holder bakterier i sjakk på en naturlig måte uten konstant rengjøring.

 

4. Unngå våte gulv

Dette kan virke mindre viktig, men bakterier trives på våte gulv (men ikke nødvendigvis luftbårne virus, som Corona.)

For å være på den sikre siden, gir vi deg noen forslag til hvordan du kan holde gulvene tørre: Ha knagger eller stativer til håndklær nær vasken, og installer sprutsikring på badekaret eller i dusjen for å unngå at gulvet blir vått.

 

5. Utvid badet

Sist, men ikke minst, hvorfor ikke gjøre hele badet til et bedre rom? Med tanke på hvor mye tid vi bruker på å pusse tennene, dusje eller til og med bla gjennom blader (en studie viste at over halvparten av respondentene liker å lese på badet), kan det være en god ide å utvide badet slik at du får større bevegelsesfrihet og en hyggeligere leseopplevelse.

 

Enten disse ideene har sendt deg i tenkeboksen eller gitt deg nyttig innsikt til et prosjekt som er godt i gang, håper vi du får nytte av noen av tipsene våre.

 Selv om slutten på pandemien kan være i sikte, er vi sikre på at rene bad med god design vil vare i mange år.