Slik har Nicki og Malene skapt luksusbaderom med italienske detaljer.

Med en minimalistisk stilsikker tråd er det særlig en ting, som går igjen på Nickis og Malenes baderom. Bli med innenfor, og bli inspirert av de to velværerommene.

Som resten av hjemmet kan baderommet representere din personlige stil og de ting du har en forkjærlighet for. Om det er stramme linjer, rene flater eller ekstravagante materialer.

Hjemme hos Nicki og Malene, som bor med sønnene Matheo og Filippo, var det særlig en ting, som satte standarden for hvordan deres to baderom skulle se ut – Nickis spesielle forkjærlighet til Italia.

italiensk bad

Foto: Thomas Dahl

PÅ BILDE Et stilrent uttrykk på baderommet blir mykt opp med sennepsgule detaljer og en lysegrå farge på møbelet, som er i fra Laufen.

Selvom den italienske innflytelsen ikke nødvendigvis blir lagt merke til ved første øyekast kommer den til sin rett i detaljene med fliser, servanter og armaturer.

Sistnevnte er nemlig fra serie Kartell by Laufen, som navnet antyder, er det et samarbeid mellom den sveitsiske produsenten av kvalitetstilbehør til baderommet og det italienske merke, som er særlig kjent for sine karakteristiske designs med fargerike uttrykk.

italiensk bad

Foto: Thomas Dahl

PÅ BILDE Den gjennomsiktige krakken er fra designsamarbeidet mellom Laufen og Kartell. Den gule bakveggen bryter den store flaten på det lille baderommet og skaper blikkfang.

"Jeg har alltid vært begeistret for Kartell by Laufen-serien, som er designet av Roberto Palomba, akkurat som jeg har en forkjærlighet for alt annet italiensk," forklarer Nicki om valget av servanter, toaletter og tilbehør til både det lille og store baderommet i foreldreavdelingen.

Også de grå flisene på begge baderommene er av italiensk stein med såkalt reacting light, flisene reagerer på lysglimt og skaper spill i overflaten. Flisenes rektangulære form går igjen overalt i innredningen av baderommene, dette for å skape et underspill i samhørigheten.

italiensk bad

Foto: Thomas Dahl

PÅ BILDE Servantene er fremstilt i det sterke materialet SaphirKeramik, som gjør det mulig å skape en vask med svært tynne kanter, noe som igjen gir en elegant og et større ”basseng” i servanten. 

Det nye huset på i alt 165 kvadratmeter har en ensidig takhelling for å gi huset et arkitektonisk uttrykk. Det ville paret gjerne videreføre på baderommene, og det kommer derfor til uttrykk i servantenes helling mot det skjulte avløpet. En liten detalj med stor effekt. 

italiensk bad

Foto: Thomas Dahl

PÅ BILDE Stilen og elementene fra det lille baderommet er videreført til det store for å skape en rød tråd gjennom hele boligen. 

På det store baderommet er det god plass til både Nicki og Malene, som har hver deres vask. For ikke å havne i et helt hvit i hvit-baderom valgte de lysegrå elementer fra Laufen sortimentet til det lille baderommet. 

Den lysegrå fargen gir et avdempet og varmt uttrykk i rommet, mens de mørkeblå elementene som håndklær og tilbehør gir et rolig fargespill. Det lange speilet er laget etter presise mål, så det utnytter hele rommets bredde. 

italiensk bad

Foto: Thomas Dahl

PÅ BILDE Akkurat som på det lille badet, har Nicki og Malene brutt den hvite overflaten med en farge bak toalettet – her er det en dyp blåfarge, som går igjen på resten av badet. 

På begge badene har Nicki og Malene valgt lysegrå seter til de vegghengte toalettene fra Kartell by Laufen. Det strømlinjete designet passer godt inn i badets moderne stil, og de milde kurvene gir et organisk motspill til de stramme linjene. 

                                                                --

I mer enn 125 år har sveitsiske Laufen spesialisert seg i eksklusive baderom. Med flere enn 10 forskjellige, aktuelle designserier, hvor alle sammen er utviklet med blikk for presisjon, kvalitet og bæredyktighet, finner du et bredt utvalg av servanter, toaletter, armaturer og annet tilbehør til baderommet.