FORDELENE MED Å INSTALLERE DUSJDØRER I GLASS PÅ BADET

1130x350_showerama_buet.jpg

Dusjvegger, dusjkabinetter og dusjdører

En ny dusjvegg eller et nytt moderne dusjkabinettet kan gi et forfriskende, nytt utseende til badet ditt. I tillegg har det stor innvirkning på komforten av dusjrutinen din.

Enten du planlegger å oppgradere dusjveggene eller bare vil montere nye dusjdører i din eksisterende dusj, kan det være vanskelig å velge riktig modell, materiale og størrelse.

Her er alt du trenger å vite om dusjdører i glass og glassdører til dusjkabinetter.

Velg riktig materiale og design

De fleste moderne dusjvegger, dusjdører og dusjkabinetter kommer med  glassdører, laget av herdet glass.

De er spesielt enkle å rengjøre og vedlikeholde, da overflødig vann lett kan tørkes av etter du har dusjet. Det er med på å forbedre hygienen og redusere steder der mugg kan vokse.  

Samtidig kan glassdører i dusjkabinettet eller dusjen skape en lys og åpen atmosfære på ethvert bad – fra det store og luksuriøse badet til det lille, plassbesparende badet.

540x400_Showerama_10-5_Pentagonal_Glow66_Sigma30_Original.png

540x400_IDO_PB_set03_06_Original (1).png

Match dusjveggen med baderomsdesignet ditt

Dusjvegger kommer i forskjellige størrelser og former. Dørene kan være rette eller buede, festet med hengsler eller profiler direkte på veggen eller badekaret.

Med et stort utvalg av modeller krever det planlegging for å finne riktig dusjvegg  til badet ditt. Spesielt på små bad er det viktig å velge en fleksibel, enkel løsning for å ta så lite plass som mulig.  

La oss ta en titt på de forskjellige modellene.

1119x350_Fullwidth_IMG.png

Dusjvegger som passer til alle baderomsstørrelser

Hvis plassen er begrenset, er alle nye ting på badet verdt å vurdere en ekstra gang. Derfor kan du på mange små bad finne dusjgardiner som en plassbesparende løsning.

Det finnes mange modeller av dusjdører som er like fleksible for å passe inn på små steder og som er langt mer funksjonelle, hygieniske og holdbare enn dusjgardiner.  

For å finne den dusjveggen som passer til ditt bad, bør du vurdere om du vil gå for minimalistisk design med en enkelt dusjvegg i glass eller et dusjhjørne som består av to glassdører.

Èn dusjvegg i glass

En enkelt dusjvegg kommer som en fast installasjon som festes til veggen, eller som en bevegelige vegg som foldes inn mot veggen. De vanligste dusjveggene kommer i forskjellige stiler (rette eller buede) og bredder. For å finne riktig dusjvegg, sørg for at du kjenner dimensjonene på badet.

Dusjdører i glass for dusjhjørner

Dusjhjørner med to glassdører kan festes til veggen og holde dusjområdet lukket med en magnetstripe i dørene.

De kan åpnes innover og utover og foldes inn mot veggen, noe som er spesielt nyttig på bad der det er begrenset plass til å bevege seg rundt. I likhet med enkle dusjvegger kommer de i forskjellige størrelser og stiler (rett eller buet). For å sikre at begge dusjdørene holder dusjhjørnet tett, må du passe på at du har de samme dimensjonene på begge dørene eller går for en komplett dusjhjørneløsning for å unngå uoverensstemmelser.

540x700_Geberit_CleanLine_drain_wall_Original.png

Dusjkabinett for å utnytte hjørnene

Hvis du er ute etter en alt-i-ett dusjløsning, kan et komplett dusjkabinett  være ditt ideelle valg. De kommer med integrert blandebatteri, dusjhode og  dusjdører i glass, og de fleste  dusjkabinetter er designet for å passe perfekt inn i hjørnene på badet ditt.

Hvis du bestemmer deg for å velge et dusjkabinett, bør du vurdere modeller med skyvedører. Dusjkabinetter finnes som pentagonale eller firkantede og er et godt alternativ til svingbare dører. Innebygd sikkerhetsbeskyttelse forhindrer at dørene åpnes, og en innebygd magnetstripe holder dørene lukket og holder vannet inne i kabinettet. 

1130x350_IDO_PORSGRUND_SET05_ELEGANT_GLOW66_WALLHUNG_SHOWERAMA10-5_FINLAND_S03_CMYK_Original.png

De vanligste dusjveggene,  dusjdørene og dusjkabinettene er tilgjengelige i forskjellige størrelser for å passe til høyden og bredden på baderomsveggene dine og de er faktisk mer justerbare og plassbesparende enn du kanskje tror.

Før du bestemmer deg for å oppgradere må du sørge for at du kjenner til de grunnleggende egenskapene til dusjvegger, dusjdører og dusjkabinetter for å finne den perfekte løsningen til din baderoms størrelse. 

Finn riktig dusjløsning til ditt bad.